Misschien vindt je het een vreemde gedachte om je kind aan een riempje te hebben tijdens het wandelen. Hij of zij is tenslotte geen hond die je uitlaat. Toch biedt het gebruik van een polstuigje / wandelkoord voordelen. We benoemen er vijf. 


1. Een polstuigje geeft peuters een gevoel van vrijheid 

Een polstuigje of wandelkoord geeft je kind een bepaald gevoel van vrijheid. Het zal daardoor zonder tegenstribbelen vlak bij je blijven. Een Polstuigje peuter - de Dreambaby Wrist Buddykind dat aan de hand van de begeleider loopt zal zich niet vrij voelen en de neiging hebben om te proberen zich los te trekken of aan je hand te gaan hangen. Vrijwel alle wandelkoordjes zijn elastisch en dat geeft extra bewegingsvrijheid.

2. Minder inspannend voor de ouder/begeleider

Peuters en kleine kinderen zijn echte ontdekkingsreizigers. Zeker als je met ze aan de wandel bent zullen ze van alles zien wat hun aandacht trekt. En als je zelf dan even niet oplet kan je peuter zo ineens verdwenen zijn. Een polstuigje zorgt ervoor dat je zelf niet constant moet opletten of je kind nog wel bij je loopt. En dat is wel zo ontspannend.

3. Je kind raakt niet zoek in de menigte

Een van de dingen die je als ouder of verzorger niet mee wilt maken is dat je kind op een druk plein, strand, station of vliegveld ineens verdwenen is in de menigte. Dat geeft veel stress, zowel bij de peuter die zijn begeleider(s) ineens kwijt is als bij de begeleiders die geen idee heeft waar het kind zich bevindt. Een polstuigje kan een hoop ellende voorkomen op plaatsen waar veel mensen zijn.

4. Een polstuigje helpt ongelukken voorkomen

Een kind dat aan een wandelkoord zit kan niet zomaar de weg oplopen of plotseling een straat oversteken. In ieder geval zal dit veel minder snel gebeuren dan bij een peuter die zelfstandig of aan de hand loopt. 

5. Je kunt veiliger wandelen met meerdere kinderen

Als je met twee of drie kinderen op pad bent kun je die met een wandelkoord makkelijker bij je in de buurt houden dan zonder.
Overigens zijn er voor het wandelen met meerdere kinderen ook wandelkoorden verkrijgbaar waaraan zich een aantal lussen (met klittenband) bevinden. Dit maakt het voor begeleiders van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven makkelijker om op een geordende wijze met een groepje peuters te gaan wandelen. Wel zo veilig!

Bij de Kinderveiligheidswinkel verkopen we twee soorten wandelkoorden / polstuigjes:


Jippie's elastisch wandelkoord

    27-06-2017 17:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.