Gehoorbescherming

Gehoorbescherming voor kind en baby vind je bij de Kinderveiligheidswinkel. Oorkappen in leuke kleuren en printjes.


Wanneer moet je kind oorbeschermers dragen?

Gehoorbescherming KinderveiligheidswinkelPlaatsen waar bescherming tegen hard geluid nodig is, zijn bijvoorbeeld:
 • Autoraces en motorraces
 • Vliegshows
 • Popconcerten / festivals
 • Carnaval
 • Vuurwerkshows / oud en nieuw
 • Verbouwing in huis
Kinder gehoorbeschermers van Jippie

Kindergehoorbescherming moet leuk zijn!

Ga veilig naar buiten, maar koop gehoorbescherming die je kind leuk vindt en die comfortabel zit. Als je baby of kind een hekel heeft aan zijn gehoorbeschermer zal het deze als het even kan niet dragen. Daarom verkopen wij Jippie's, BabyBanz en Em's 4 Bubs gehoorbescherming voor baby's en kinderen in diverse kleuren en met verschillende motieven.
De oorbeschermers van Jippie's en BabyBanz zijn in hoogte verstelbaar aan het hoofd van het kind. Daarom zijn ze te gebruiken vanaf 0 maanden tot zolang u maar wilt. Als ouder kun je ze daarom ook zonder probleem gebruiken. De babygehoorbeschermers zijn voorzien van draaibare oorkappen. Hierdoor zijn ze ook makkelijk te dragen terwijl de baby in een autostoeltje of draagzak zit.

Oordoppen op school

Naast de bescherming van het gehoor kan een gehoorbeschermer ook gebruikt worden als koptelefoon in de klas. Bijvoorbeeld bij kinderen met concentratieproblemen. De Jippie XL gehoorbescherming is daarvoor zeer geschikt en extra dempend.
Voor een kind dat overgevoelig is voor geluid kan een oorbeschermer ook een uitkomst zijn in omgevingen waar het last heeft van de geluiden. 

5 tips om gehoorschade bij je baby / kind te voorkomen

 1. Pas op met speelgoed dat hard geluid maakt; kleine kinderen houden speelgoed waar geluid uit komt vaak dicht tegen hun oren.
 2. Leer je kind van jongs af aan dat harde muziek slecht is voor hun oren. Lijkt logisch, maar houd er rekening mee dat kinderen altijd bezig zijn met grennzen verleggen. 
 3. Let erop dat je kind geen veel te harde muziek luistert met een koptelefoon op. Kinderen zien het gevaar nog niet en houden geen rekening met de eventuele gevaren op latere leeftijd.
 4. Houdt je kind uit de buurt bij werkzaamheden die hard geluid produceren zoals zagen, boren, frezen e.d. Als je hier zelf gehoorbescherming bij draagt zorg er dan voor dat je kind ook beschermd is.
 5. Laat je kind gehoorbescherming dragen in omgevingen met hard geluid. Kinderen gaan steeds vaker mee naar een festival of evenement, zorg dus voor gepaste bescherming.

Is gehoorbescherming voor kinderen en baby's nodig?

JA! Als je baby's of jonge kinderen blootstelt aan hard geluid kan het gehoor van je kind beschadigen, jonge kinderen hebben namelijk een uiterst gevoelig gehoor. Harde geluiden moeten daarom vermeden te worden. Dat kan door je kind uit de buurt van hard geluid te houden of als dat niet mogelijk is, gehoorbescherming te laten dragen.
Het gevaarlijke van gehoorschade is dat je het op latere leeftijd pas merkt, en dan is het al te laat...
Grootste assortiment gehoorbescherming

De Kinderveiligheidswinkel heeft verreweg de meeste keuze en de beste gehoorbescherming van Nederland en Belgie. Van stoere gehoorbeschermers tot schattige oordoppen voor baby's. Voor ieder kind is er wel een leuke oor beschermer te vinden. Bekijk ons assortiment, alleen met A-merken en alles uit voorraad leverbaar!


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies