In en op het water

Veiligheid voor kinderen is erg belangrijk, helemaal in en om het water. Gebruik zwembandjes of UV beschermende zwemkleding voor kinderen.


Kinderen beschermen in en op het water

Naar buiten met de kleintjes nabij het water. Er zijn maar weinig dingen die kinderen zo fijn vinden als lekker in het water spelen! Of dat nu in het badje in de tuin is of in het zwembad, op het strand of in de boot, water zorgt altijd voor pret. Maar water brengt ook gevaar met zich mee. Op deze pagina vind je tips & tricks om kinderen te beschermen in en op het water.

Veiligheid met zwembandjes en zwemvestjes

De Kinderveiligheidswinkel heeft een scala aan producten om kinderen veiligheid te bieden in de zomer en in op of rond het water. Denk aan zwembandjes en zwemvestjes voor tijdens het zwemmen, of aan een baby zwemband waar de kleine lekker in kan ronddobberen. Allemaal middelen die helpen om kinderen te laten drijven in en op het water, uiteraard altijd onder toezicht van een ouder. Maar denken we ook even aan de huid van de kleintjes?

UV beschermende zwemkleding voor kinderen

De huid van je kind of baby is een stuk gevoeliger dan die van volwassenen, smeer de huid dus altijd goed in mat een zo hoog mogelijke factor zonnebrand en met speciale zonnebrand crème voor kinderen. Kinderen verbranden snel tijdens het spelen op het strand of bij het zwembad. Om de kinderhuid nog beter te beschermen kan je ook kiezen voor een extra stukje veiligheid, de UV beschermende zwemkleding voor kinderen. Natte (zwem)kleding laat meer UV straling door dan droge kleding, dat is een feit. Om deze reden alleen al is het aan te raden om UV beschermende kleding te dragen als je met de kleine naar het strand of zwembad gaat. Kinderen hebben altijd wel een aantrekkingsgevoel naar het water en vinden het heerlijk om lekker nat te worden, aan de ouders om dit zo veilig mogelijk te laten gaan.

Extra tips voor de warme dagen

Zoals hierboven al even aangegeven is de kinderhuid gevoelig voor de zon. Probeer op het strand of bij het zwembad dan ook altijd een plekje in de schaduw te zoeken. Als je bijvoorbeeld een opblaasbadje gaat opzetten doe dit dan echt in de schaduw. En ook in de schaduw altijd goed insmeren natuurlijk!
Vermijd het warmste gedeelte van de dag en ga naar binnen om af te koelen. Tussen 13:00 en 16:00 staat de zon het dichtstbij in de zomer, dan verbranden we het snelst. Ga op deze tijdstippen dus niet met kinderen langs de kant van het water zitten, maar zoek een plek om even af te koelen.
Drink veel en laat je kinderen ook veel drinken. Ook al geven kinderen aan dat ze geen dorst hebben, laat ze toch drinken, het liefst gewoon water. Kinderen zeggen vaak dat ze geen dorst hebben, maar dit is vaker omdat ze lekker willen doorspelen met vriendjes en vriendinnetjes. Maak er desnoods een spelletje van, maar laat ze voldoende drinken. Vanaf 1 jaar heeft een kind al een liter per dag nodig en vanaf 3 jaar zelfs anderhalve liter. Allemaal heel erg belangrijk.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies