Veilig slapen

Een kinderveilige slaapkamer realiseer je samen met de Kinderveiligheidswinkel. Van bedhekjes tot nachtlampjes en van babyfoon tot knuffel, natuurlijk bij de Kinderveiligheidswinkel!


Veilige slaapkamer voor kinderen

Bij het kindveilig maken van de slaapkamer gaat het vooral om veilig slapen en om het beschermen van ramen, stopcontacten en andere objecten tegen de grijpgrage handjes van de jonge ontdekkingsreiziger. Daarnaast is het van belang dat je kind zich veilig voelt in zijn/haar slaapkamer. In een kindveilige slaapkamer mag een nachtlampje natuurlijk niet ontbreken. Er zijn tegenwoordig veel leuke en handige nachtlamjes in de vorm van een LED nachtlamp of een simpel stopcontact nachtlampje. Wij hebben echt de allerleukste uitgezocht voor de Kinderveiligheidswinkel. Maar denk ook eens aan raamsverduistering voor de kinderkamer zodat de kleine in de zomer niet te vroeg wakker wordt als de zon al begint te schijnen!

Maak de kinderkamer babyproof

In de slaapkamer is het belangrijk dat je de ramen controleert. Zorg dat deze voorzien zijn van een veiligheidsslot of zo gemaakt zijn dat een kind ze niet met 1 handeling kan openen. Je kind moet niet op een stoeltje kunnen klimmen en het raam kunnen openen... Verder natuurlijk de stopcontacten controleren en eventueel een rookmelder plaatsen daar waar elektrische apparaten staan.
Zet het bed van je kind niet dicht bij loshangende touwtjes of koorden (bv. van luxaflex of speeltjes aan de muur) en niet onder een open raam of dicht bij de verwarming. Wanneer je kindje groter wordt en gaat grijpen haal dan de mobiel boven zijn of haar bedje weg, deze is om naar te kijken, niet om mee te spelen.

Voorkom het uit bed vallen met een handig bedhekje op opblaasbare bedrand

Als je kind groot genoeg is voor het "grote bed" kun je voorkomen dat het daar uit valt door het plaatsen van een bedhekje. Wij verkopen diverse bedhekjes. Let er wel op dat een bedhekje niet geschikt is voor hoogslapers! Voor bedden waar een bed hek niet toepasbaar is kan je kiezen voor een handige opblaasbare bedrand. Deze leg je stevig onder de matrashoes en zal het uit bed rollen grotendeels voorkomen.

Babyfoon met beeld of op babyfoon op je smartphone

Om de kleine op afstand in de gaten te houden zijn er veel verschillende mogelijkheden. Naast de oude vertrouwde analoge babyfoon zijn er ook babyfoons met een beeld, zodat je naast het geluid uit de kinderkamer ook de kleine op beeld in de gaten kan houden. Met onze Mix&Match video baby monitor is het zelfs mogelijk om je eigen camera met een beeldscherm naar keuze uit te kiezen!
De allernieuwste versie van baby monitoring is natuurlijk een babyfoon op je telefoon. Zet de camera op de kinderkamer neer en ontvang beeld en geluid zo op je telefoon in de babyfoon app. Erg handig, want iedereen heeft tegenwoordig natuurlijk wel een slimme telefoon.

Inbakeren met een inbakerdoek of baby nomade

Inbakerdoeken worden gebruikt bij baby’s die wat onrustig slapen. Bij het gebruik van een inbakerdoek begrens je bewegingsvrijheid van de kleintjes en dit zal de nachtrust bevorderen. Inbakeren is een veilige manier van slapen, als je tenminste wel de juiste inbakerdoek of baby nomade gebruikt. Het veilig inbakeren doe je door de armen naar beneden te leggen langs het lichaam en zorg ervoor dat de schoudertjes ook zijn meegepakt zodat de baby deze niet uit het doek kan loswrikken. De beentjes moeten wel losjes worden ingepakt t.b.v. een gezonde heupontwikkeling. Een inbakerdoek moet van onderen gesloten zijn, anders kan de baby zich afzetten en op de buik terecht komen in de slaap.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies