Deur- en raambeveiliging

De Kinderveiligheidswinkel is er ook voor deuren en ramen. Deur- en raambeveiliging zoals raamsloten, deurstoppers en deurstrips vind je natuurlijk bij de Kinderveiligheidswinkel


Raambeveiliging en deurbeveiliging voor kinderen 

Als de zomer weer begint zetten we graag een raam of deur open. Zorg er bij het rondlopen van kleine kinderen wel voor dat zij dit niet na gaan proberen te doen. Kinderen kopiëren graag alles wat ze een groter iemand zien doen, heel normaal natuurlijk want dit is de manier waarop een kind leert. Zorg er wel voor dat kinderen niet zomaar zelf een raam of deur kunnen openen, en dat het veilig is in huis. Je kan elk voorwerp dat als opstapje gebruikt kan worden uit de buurt houden van ramen en deuren, maar je kan ook gewoon een raamslot of deurslot gebruiken.

Slot voor raam of balkondeur

Voor elk raam en voor elke deur is er wel een beveiliging te krijgen. Net zoals er op elk potje een dekseltje past is er ook voor elk We zetten er een paar voor je op een rijtje;

Raam slot voor naar binnen kiepende ramen

Bij een naar binnen kiepend raam wil je dat deze niet helemaal open kan vallen. Ook wil je niet dat deze dicht kan klappen met de vingertjes van de kleine ertussen. Hier zijn speciale raamsloten voor van Dreambaby, het raamslot voor binnen kerende ramen. Hierbij zet je het raam vast in een bepaalde stand zodat deze niet open of dicht kan vallen.

Slot voor schuifdeuren en schuiframen

Om een schuifdeur of raam te beveiligen heeft Dreambaby een speciaal slot voor schuif deuren en ramen. Een transparant slot waarmee je de zelf kan bepalen hoever de deur of het raam open geschoven kan worden. Zo zorg je ervoor dat de kleine niet zomaar de deur uit kan naar het drukke verkeer of naar een balkon.

Raamkier slot of kierstandhouder

Een raamkierset van Jippie’s zorgt er voor dat het raam (maar ook te gebruiken voor een deur) niet helemaal open kan. Deze schroef je vast en werkt als een kierstandhouder. Kinderen krijgen deze niet zo maar even los. Je moet de haak met een bepaalde beweging los krijgen, een kindveilige sluiting.

Winlock slot voor ramen en balkondeuren

Een Winlockslot plaats je achter de hendel die het raam of balkondeur opent. Een Winlock raamslot is erg gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Om het raam (of de deur) te openen moet je een extra handeling plegen en een knopje indrukken die de beweging van de hendel vrijgeeft zodat je deze op de normale manier kan openen. Is je raam of balkondeur hier geschikt voor dan is deze zeker aan te raden. Verkrijgbaar in het wit of antraciet.

Deurstoppers, deurstrips en raamblokkeerders

Een makkelijke en goedkope manier om geen vingers tussen de deuren of het raam te krijgen blijft natuurlijk een simpele deur of raamstopper te gebruiken. Deze klem je zo er zo omheen en zorgt ervoor dat de deur of het raam niet helemaal dicht kan klappen. Makkelijk aan te brengen en er weer af te halen, en dus ideaal bij huizen of instellingen waar af en toe kinderen over de vloer komen. Voor gebouwen waar vaak en meer kinderen over de vloer komen zoals scholen, gastouders en kinderdagverblijven hebben we een professionelere deurbeveiliging, dat zijn de deurstrips.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies