Veiligheid in huis

Veiligheid in huis voor kinderen is natuurlijk erg belangrijk. Samen met de kinderveiligheidswinkel maak je je huis veilig voor kinderen en babyproof!


Hoe maak je het huis kind veilig?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, je zal dus altijd extra moeten opletten als je een baby of klein kind in je huis hebt rondlopen. Kinderen gaan, staan en kruipen alle kanten op. Hoe kan je je huis veilig maken voor kinderen? Hoe krijg je het huis babyproof?
Als het kruipen begint word het echt tijd om na te denken over het babyproof maken van het huis. Het is niet mogelijk om je huis 100% babyproof te krijgen, maar je kan wel een hoop onveilige situaties in het huis wegnemen met behulp van de Kinderveiligheidswinkel!
 

Waar begin je met het baby- en kinderveiligheid?

Als de baby net een beetje kan zitten begint het eigenlijk al. Hij of zij zal alles binnen handbereik willen pakken en laat zich ook zo opzij of naar voren vallen omdat een baby simpelweg geen gevaren ziet. In deze periode is het dus erg handig om je kind te laten zitten in een kinderstoeltje of stoelverhoger bij het geven van een hapje of drankje. Zo zit de baby stevig en kan je beide handen gebruiken om eten of drinken te geven.

Veiligheid voor kinderen die al kruipen

Zodra de baby begint te kruipen moet je er echt voor zorgen dat kastjes en deurtjes gesloten blijven. Dit kan op vele manieren en met verschillende soorten kindersloten. Je kan niet constant 24/7 op je baby letten, dus zorg ervoor dat kasten en deuren waar de kleine niets te zoeken heeft gesloten blijven.
Naast dat je wilt dat er sommige deuren niet makkelijk open kunnen wil je weer dat andere deuren niet dicht kunnen vallen met de vingertjes van de kleine ertussen, dit is eenvoudig op te lossen met een deurstopper.

Laat je kind veilig door het huis kruipen

Kinderen willen nu eenmaal op avontuur, de taak van de ouders is om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen. Je kan je kind nu eenmaal niet de hele dag in een box of playpen laten spelen. Af en toe is het voor een kind ook leerzaam om zelf een beetje te ontdekken in huis. Aan de ouders de taak om dit in de gaten te houden en gevaarlijke situaties weg te nemen. Kinderen en baby’s hebben kleine vingers die gemakkelijk in een stopcontact gestopt kunnen worden wat tot levensgevaarlijke taferelen kan leiden. Zorg er dus altijd voor dat de stopcontacten zijn voorzien van stopcontact beveiligers. Kinderen grijpen en voelen graag in hun ontdekkingsreis, zorg er dus in de keuken voor dat de kleine niet bij de hete pannen of bij een hete oven kan komen en gebruik bescherming om de pannen in de vorm van een fornuis beschermer en gebruik een beschermplaat voor de oven als deze heet kan worden.

Kinderen stoten zich en vallen nou eenmaal

Omdat kinderen zich altijd vaker stoten en wat vaker hun evenwicht verliezen dan volwassenen moeten we hier natuurlijk ook wat meer aandacht aan geven op het gebied van kindveiligheid. Een kind of baby leert van vallen en opstaan, het is dus helemaal niet erg als het gebeurd. We kunnen het huis uiteraard wel simpel wat veiliger maken om verwondingen te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld tafelhoekjes en rand beschermers om het vallen op hoeken en scherpere randen te voorkomen.
Als je in een huis woont met een trap, zorg er dan voor dat je baby niet omhoog kan klimmen of naar beneden kan vallen door heel simpel een veiligheidshekje of traphekje voor de trap te plaatsen. Dit is erg makkelijk om toe te passen en kan lelijke valpartijen voorkomen!


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies