X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt


Bezig met laden...

Stopcontactbeveiliging voor kinderen

Kinderveilige stopcontacten, erg belangrijk! Als je kind nog lekker in de box of playpen speelt zorg je er natuurlijk voor dat deze niet dicht bij een stopcontact staan. Veiligheid in huis staat voorop. Maar wat als de kleine begint te kruipen en lekker zijn of haar omgeving wilt gaan ontdekken? Dan is het beveiligen van de stopcontacten het eerste dat je in huis moet doen  om het huis kind veilig te maken. Kinderen op ontdekkingstocht willen alles aanraken en zien het gevaar van een stopcontact niet. Ze zien alleen een paar gaatjes en het eerste wat in ze opkomt is ‘laat ik daar eens lekker in gaan peuteren’ of ze gaan er met voorwerpen in proberen te pulken.. Beveilig je stopcontacten dus goed, want stroom kan zeer gevaarlijke situaties creëren.

Kindveilig stopcontact door draaiplaatjes

Voorkom vingertjes of voorwerpen in het stopcontact door deze af te dekken. Welke vorm je ook kiest, als de kleintjes er maar niet meer met de vingers in kunnen komen. De meest gebruikte manier van stopcontact beveiliging is wel het gebruik van draaiplaatjes. Deze plak je in het stopcontact. Als je een stekker in het stopcontact wilt steken moet je deze eerst een kwartslag draaien voordat je deze erin kan steken. Als je de stekker weer uit het stopcontact haalt zorgt het veersysteem er voor dat de afdekplaatjes weer voor de openingen naar het stroom schieten.

Stopcontact pluggen

Naast de afdekplaatjes kan je ook kiezen voor stopcontact pluggen. Deze steek je in het stopcontact zodat er geen kleine vingertjes meer bij kunnen. Er zijn diverse soorten op de markt, pluggen voor het stopcontact die je met je nagels er uit moet peuteren en stopcontactpluggen die met een sleutel werken. Onze voorkeur gaat naar de tweede oplossing, een stopcontactplug die open en dicht gemaakt kan worden met een sleutel. Waarom? Heel simpel; stopcontacten wil je zo nu en dan gebruiken en het is vervelend om deze elke keer los te moeten peuteren. Daarnaast zijn kleine kinderen slimmer dan je denkt en hebben kopieer gedrag. Als ze je elke keer zien peuteren bij het stopcontact gaan ze dat vanzelf na doen, met alle gevolgen van dien. Met een sleutel heb je de stopcontact pluggen er zo uit, en de sleutel(s) kan je ergens opbergen waar de kleine niet bij kan.

Beste stopcontactbeveiliging

Wij van de Kinderveiligheidswinkel werken alleen met A-merken. Goedgekeurde kinderveilige stopcontact beveiliging van Reer, Dreambaby en Jippie’s. Drie gevestigde merken die bekend staan om hun kind veilige producten in Nederland en de rest van Europa.