Traphekjes en veiligheidshekjes

Voor traphekjes en veiligheidshekjes ben je bij de Kinderveiligheidswinkel aan het juiste adres. Het grootste assortiment en alleen de best geteste traphekjes en veiligheidshekjes.


Oprolbaar traphekje, schroefhekje, klemhekje? Waar kies je voor?

Alle traphekjes zijn in breedte verstelbaar, maar voor welk trap hekje kies je nou? Er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden om het beste traphekje voor de veiligheid in huis te kunnen waarborgendat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij van de Kinderveiligheidswinkel proberen je een beetje wegwijs te maken in de wereld van traphekjes!

Oprolbaar traphekje

Het oprolbare traphekje wint enorm aan populariteit. Ze nemen weinig ruimte in, zijn erg flexibel en makkelijk te installeren. Oprolbare traphekjes zijn bovendien ook erg handig voor de wat bredere deuropeningen, ze kunnen vaak wel tot zo’n 140cm uitgerold worden. Heb je een hoge plint en denk je daarom geen oprolbaar traphekje te kunnen plaatsen? Bij ons geen probleem, onze Dreambaby ‘Spacers voor oprolbare traphekjes’ zijn de oplossing.

Schroefhekje

Het meest voorkomende trap hekje is toch echt wel het schroefhekje. Deze schroef je aan beide kanten aan de muur en zit direct stevig vast. Een klein nadeeltje is dat je in de muur moet boren, wat veel mensen toch vaak niet zo’n prettig idee vinden.

Klemhekje

Een klem traphekje is het makkelijkst aan te brengen in de deuropening. Simpel vastklemmen tussen de deurposten en klaar is kees. Om de muur toch te beschermen ven het toch wel drukkende traphek is er een makkelijke oplossing; een muurbeschermer voor traphekjes van Jippie’s.

Extra breed traphekje nodig? Of een hoog traphekje?

Een traphekje is makkelijk wat breder te maken met een verlengstuk. Daarnaast hebben wij ook nog de mogelijkheid om een standaard extra breed trap hekje te bestellen en we hebben zelf een extra breed en extra hoog traphek in ons assortiment opgenomen. Zo kunnen we aan ieders wens voldoen en bieden wij een oplossing voor elke deuropening of trappengat!

Veilig traphekje en waar op te letten

De combinatie van een baby en een trap in huis is natuurlijk een zorg voor elke ouder. Het is geen overbodige luxe om een traphekje te kopen. Met een veilig traphekje kan je letsel voorkomen en voorkomen is altijd beter dan genezen.
Een traphekje kopen doe je nog voordat je baby kan kruipen. Zodra je kleine enige bewegingsvrijheid krijgt zal het op onderzoek uitgaan en de trap is op de een of andere manier altijd een leuk en interessant iets voor kleine kinderen. Ook is het vroeg plaatsen van een traphekje aan te raden zodat je er zelf een beetje aan kan wennen, en kan je er goed mee overweg zodra het kruipen begint. 
Denk naast een traphek voor boven ook eens aan een traphekje voor onder aan de trap, om te voorkomen dat je kind tegen de trap op gaat klimmen, wat ook de nodige gevaren met zich mee brengt. 

Regels voor traphekjes

De regels voor een veilig traphekje zijn als volgt zijn als volgt:
- Houd een traphekje minimaal 75 cm hoog
- Ruimte onder het trap hekje maximaal 6.5 cm
- traphek met gaas? De maaswijdte mag maximaal 7 mm zijn
- Zorg voor een stevig, goed te sluiten hekje
- Met 1 hand te bedienen (makkelijk als je met een baby in de arm naar boven moet.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies