X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt


Bezig met laden...

Deurstrips in verschillende soorten

Welke deurstrip kies je om vingers tussen de deur te voorkomen? Daar helpen we van de Kinderveiligheidswinkel graag een handje bij!
Natuurlijk zijn de strips er in verschillende lengtes, maar je moet ook rekening houden met hoe ver de deur open kan die je wilt voorzien van strips vingers tussen de deur kunnen voorkomen.
Gaat je deur tot 110° open, dan gebruik je de Finger Alert 110°. Gaat je deur verder open dan kies je voor de Finger Alert professional, deze zijn zelfs geschikt voor deuren die 180° opengaan. 

Deurstrips voor kinderdagverblijven, scholen en gastouders

De Finger Alert deurstrips van Arte Viva zijn naast het gebruik voor thuis ook uitstekend te gebruiken op school, op het kinderdagverblijf of bij gastouders. Zeker op scholen en kinderdagverblijven is het bijna niet te doen zonder deurstrips, je kan immers niet alle kinderen constant in de gaten houden en zeker niet bij grotere groepen. Eigenlijk kan je op alle plekken  waar kinderen met hun vingertjes tussen de deur kunnen komen kiezen om deuren te beveiligen met deur strips. Al is het alleen maar voor je eigen gemoedsrust, want je moet er toch niet aan denken dat zoiets gebeurd.

Wat doet de deur strip precies qua vingerbescherming

Het is heel simpel; een deur strip voorkomt dat kleine (maar ook grotere) kinderen de vingers tussen de deur kunnen krijgen. Bij een open deur ontstaat er een kier tussen de deur en de deurpost. Bij het sluiten van de deur  sluit deze kier helemaal, en daar wil je op dat moment je vingers niet tussen krijgen. Als je ooit een vinger tussen de deur hebt gekregen weet je dat dit erg veel pijn kan doen. Kleine kinderen zien vaak het gevaar niet tijdens hun ontdekkingstocht door het huis en hebben daarom ook 90% meer kans op een vinger tussen de deur dan een volwassene. Daarnaast zijn de vingers van een kind ook veel kwetsbaarder, en voorkomen is beter dan genezen.

Waar pas je deurstrips toe 

Overal waar kinderen spelen of opgroeien kunnen deurstrips een ideale oplossing bieden. Op scholen en kinderdagverblijven is de deur strip zelfs niet meer weg te denken en bij vele zelfs een vereiste. Op scholen, kinderdagverblijven bij de gastouder wil je de inrichting zo kindvriendelijk mogelijk maken en een deurstrip helpt daar gewoon enorm bij. Ook bij de tegenwoordig zo populaire ‘indoor speelparadijzen’ worden deur strips gebruikt, want ook daar staat kinderveiligheid voorop. Thuis kan je nog kiezen voor een deurstopper, maar bij de grotere onderneming zijn deurstrips gewoon enorm makkelijk en wel zo veilig.

Installeren van de deurstrip

Een deurstrip is erg makkelijk te installeren. ‘Een kind kan de was doen’. Op onze website vind je handige instructie video’s met een stukje uitleg over hoe je deurstrips moet monteren.