X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.Bezig met laden...
-17%
Autostoel groep 1/2/3 Isofix grijs/antraciet- Childhome
Autostoel groep 1/2/3 Isofix grijs/antraciet- Childhome
€ 179,99 € 149,00

Prijs per stuk

-14%
Autostoel Groep 2/3 Isotop zwart- Childhome
Autostoel Groep 2/3 Isotop zwart- Childhome
€ 184,99 € 159,00

Prijs per stuk

-20%
Childhome Isokid autostoel groep 1/2/3 isofix | zwart
Childhome Isokid autostoel groep 1/2/3 isofix | zwart
€ 249,99 € 199,00

Prijs per stuk

-15%
Childhome Isomax 360 autostoel groep 0/1 isofix | zwart
Childhome Isomax 360 autostoel groep 0/1 isofix | zwart
€ 279,99 € 239,00

Prijs per stuk

-10%
Nap Up - hoofdsteun autostoel grijs
Nap Up - hoofdsteun autostoel grijs
€ 43,99 € 39,50

Prijs per stuk

-9%
Stoelverhoger groep 2+3 grijs/antraciet
Stoelverhoger groep 2+3 grijs/antraciet
€ 28,99 € 26,49

Prijs per stuk

Autostoel voor je baby kopen?

Ben je op zoek naar een veilige autostoel, dan is het belangrijk om de juiste autostoel te kopen voor je baby. Bij de Kinderveiligheidswinkel staat veiligheid altijd voorop, ook als je je kleintje wilt vervoeren!

Vanaf welke lengte koop je een autostoel?

Een kindje van 83cm of langer vervoer je in een autostoel en niet meer in de maxi cosi. Voor de keuze van een juiste autostoel maat (aangegeven in groepen 0,1,2 of 3) kijk je naar het gewicht van je baby. Het kan zijn dat je baby korter is dan 83cm, maar al wel met zijn gewicht in aanmerking komt voor een autostoel. 
Welk gewicht moet je baby hebben voor een autostoel
Bij het kopen van een autostoeltje kijk je naar het gewicht van je baby. 
  • Groep 0 autostoeltjes: geschikt voor baby’s van 0 tot 10 kg.
  • Groep 0+ autostoeltjes: geschikt voor de allerkleinsten van 0 tot 13 kg. Let op! Dit autostoeltje moet tegen de rijrichting in geplaatst worden.
  • Groep 1 autostoeltjes: geschikt voor kindjes van 9 tot 18 kg. Worden meestal tegen de rijrichting in gemonteerd met isofix of de autogordel.
  • Groep 2 (15 tot 25 kg) en groep 3 (22 tot 36 kg) autostoeltjes: deze stoeltjes voor de auto worden vaak samengevoegd in één stoeltje. Dit is een zogenaamde zitverhoger, al dan niet met rugleuning.

Hoe plaats je een autostoel?

Je kan de autostoel op een aantal manieren in je auto plaatsen, namelijk voorin of achterin en tegen de rij richting in of mee. Volgens de R44 norm (officieel label voor veiligheidseisen autostoeltjes), mag de baby autostoel vanaf 9 kilo, met de rij richting mee geplaatst worden. Daarvóór plaats je de baby tegen de rij richting in! 
Daarnaast kun je de autostoel voorin of achterin plaatsen. Indien de autostoel voorin geplaatst wordt, dient ten alle tijden de airbag uitgeschakeld te zijn (of niet aanwezig)!

Hoe bevestig je een baby autostoel via isofix?

Isofix is een internationaal gestandaardiseerd systeem waarmee je autostoeltjes in je auto kunt bevestigen. De isofix bevestigingsbeugels worden vooraf of achteraf in je auto gemonteerd. Met behulp van de grijphaken aan het autostoeltje, bevestig je het autostoeltje in de bevestigingsbeugels in de auto. Een universeel Isofix autostoeltje heeft naast de twee Isofixhaken een derde bevestigingspunt bovenop het stoeltje voor een extra gordel, een zogenaamde ‘Top Tether’ aansluiting. Door middel van de extra bevestigingsgordel wordt de bovenkant van het zitje vastgezet aan de auto.

Hoe bevestig je een autostoel via gordels?

Je kunt de autostoel ook vastzetten in de auto middels de gordels. De autogordel moet dan door de juiste punten op het autostoeltje gaan waardoor het zeer stevig in de auto kan worden geïnstalleerd. Check voor het bevestigen van de autostoel altijd de instructiesticker aan de zijkant van het autostoeltje!

Vanaf welke leeftijd koop je een autostoel?

Je baby mag tot een bepaalde leeftijd nog in de maxi cosi in de auto worden vervoerd. Wanneer je baby echter met zijn hoofdje boven de maxi cosi uitkomt, is het niet meer veilig om hem of haar met een maxi cosi te vervoeren. Vanaf dan, wanneer je kindje 15 kilo of meer weegt óf langer is dan 83cm, schaf je een autostoel aan. Het kan dus zijn dat je baby wel lichter is dan 15 kilo, maar toch te lang voor de maxi cosi. Zijn voetjes mogen trouwens wel over de rand komen. Het gaat echt om het hoofdje. Meestal koop je een autostoel rond de leeftijd van 1 jaar.

De autostoel verkleinen

Het kan zijn dat je baby nog net te klein is voor een autostoel, koop dan een verkleiner. Het is belangrijk dat het hoofdje van je kindje tussen de steuntjes komt en dat de gordels goed aansluiten.

Hoe weet ik of de autostoel veilig is?

Een veilig autostoeltje voldoet aan het ECE R44-keurmerk en heeft een oranje label. Het autostoeltje voldoet aan de basis veiligheidseisen voor Europa.