X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt


Bezig met laden...

Babyfles

Een babyfles heb je nodig, of je nu eerst begint met borstvoeding of direct aan de baby fles begint je zal er aan moeten geloven. Bij het geven van borstvoeding is het ook makkelijk om af te kolven zodat je (of je partner) het op een later tijdstip alsnog met een babyfles kan geven aan de kleine. Babyflessen zijn er in allemaal soorten en maten, in mooie kleuren en zelfs met leuke plaatjes erop. De beste babyfles bestaat niet, iedere baby heeft namelijk eigen behoeftes, een eigen zuigkracht en de mondjes zullen niet allemaal even groot zijn.
Elke babyfles heeft dus zo zijn eigen eigenschappen, en zal je moeten testen welke speen en welke vorm het beste bij je baby past. Flessen zijn aan te passen met verschillende spenen zodat je de babyfles kan aanpassen aan de zuigbehoefte van de kleine. 

Soorten Babyflessen

Er zijn dus verschillende soorten babyflessen, we zetten ze voor het gemak even allemaal op een rijtje;

De Standaard babyfles

Standaard en simpel van ontwerp babyfles. Makkelijk en werken voor de meeste kleintjes prima. Meestal verkrijgbaar in de plastic of glazen versie, maar ook RVS behoort tot de mogelijkheden.

S babyfles

Babyflessen met een S vorm. Een iets kromgebogen babyfles zodat er minder lucht bij het speentje kan komen. Minder lucht dus ook minder last van buikkrampjes.

Wegwerp babyfles

Vaan een plastic fles die al van melk is voorzien. Gooi je weg na gebruik. Misschien handig, maar omdat we dit niet zo goed voor het milieu vinden zijn deze niet te vinden in het assortiment van de Kinderveiligheidswinkel.

Babyfles met een brede hals

De wat kortere babyfles met een bredere hals zijn ideaal als je over wilt stappen van het geven van borstvoeding naar de fles. De speen is wat breder en komt meer overeen met de vormen van de borst.

Babyfles met ingebouwde buis

De babyfles met ingebouwde buis voorkomt luchtbellen in de fles. Net zoals bij de S babyfles voorkomen deze flessen nare buikkrampjes.

Babyfles materialen

Materialen waaruit je kan kiezen in de wereld van babyflessen kan van belang zijn. Over het algemeen zijn babyflessen van plastic, glas of RVS. Voorkeur of trends veranderen met de dag, neem dus gewoon een fles waarbij je je goed voelt.

Plastic babyflessen

Plastic is vaak goedkoper, wegen bijna niets en zijn (bijna) niet kapot te krijgen. Dit is dan ook de reden dat alle grote fabrikanten van babyflessen de voorkeur geven aan plastic.

RVS babyflessen

Gaan lang mee en zijn makkelijk op temperatuur te krijgen en te houden, ideaal als je een fles van te voren vult om deze later pas te geven (tijdens een dagje uit).

Glazen babyflessen

De glazen babyflessen hoeven niet vervangen te worden, tenzij je ze natuurlijk kapot laat vallen. De glazen fles voor de baby wordt dan ook vaak geleverd met een siliconen beschermlaag er omheen.