De Kinderveiligheidswinkel en Kind en Veiligheid zijn onderdeel van Triastrading. Postadres: Industrieweg 20-5 - 3846 BD  HARDERWIJK  
BTW nr: NL853611191B01 ❘ KvK: 59703245

De kinderveiligheidswinkel is gespecialiseerd in kinderveiligheid en kinderveiligheidsartikelen. De webshop (van het bedrijf Kind en Veiligheid) is in 2004 gestart en bestaat dus al meer dan 12 jaar! 

Een kindveilige omgeving

Of je nu ouder of verzorger bent van een of meer kinderen, of als professional zorg draagt voor kleine kinderen, je wilt dat kinderen in een veilige omgeving kunnen ontdekken, spelen en leren. Zodat je niet voortdurend bang hoeft te zijn dat ze iets overkomt. 
Kind en Veiligheid houdt zich bezig met het realiseren van deze kindveilige omgevingen. Of het nu voor thuis is of voor een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of school, wij leveren producten om een omgeving zo kindveilig mogelijk te maken.

Uiteraard bestaat 100% veiligheid niet en dat is ook niet nodig. Kinderen moeten veilig gedrag leren, en dat gaat letterlijk met vallen en opstaan. Een volledig kindveilig huis is daarom niet eens wenselijk. Maar tegelijkertijd mag je van kleine kinderen niet verwachten dat ze zich al bewust zijn van gevaren in hun omgeving. Een kind van 2 jaar dat een flinke hoofdwond oploopt doordat het tegen een scherpe tafelrand valt kun je niet verwijten dat het dan maar beter had moeten opletten. Dat opletten is altijd en overal de eerste verantwoordelijkheid van de ouder / verzorger.

De belangrijkste regel als het gaat om kinderveiligheid is daarom dat je kleine kinderen niet alleen moet laten! Hoe vaak zie je als ouder het gevaar niet aankomen en grijp je in voordat het mis gaat? Waarschijnlijk heel vaak! Maar net als 100% veiligheid niet bestaat is het ook niet mogelijk om 100% van de tijd bij je kind(eren) in de buurt te zijn. Er zijn altijd situaties waardoor je aandacht even voor wat anders nodig is: een ander kind vraagt aandacht, of een huisdier, de bel gaat of je moet naar het toilet. En dat zijn net de momenten waarop kinderen even wat proberen. Beschermende maatregelen kunnen in die situaties letsel voorkomen.

Enkele voorbeelden:
  • een traphekje dat voorkomt dat je rondkruipende kruimel van de trap valt of de trap op klimt;
  • een laatje met een kinderslot zodat je kind het niet kan openen;
  • een salontafel met hoekbeschermers zodat je kind geen ernstig letsel oploopt als het met zijn hoofdje tegen een tafelhoek stoot of valt; 
  • een fornuisrek waardoor de jonge ontdekkingsreiziger niet bij de gasvlam kan komen;
  • een deur die door een deurstopper niet dicht kan waaien of slaan.
Deze voorbeelden geven aan dat met eenvoudige maatregelen al een goede preventie mogelijk is. 

Zorg in ieder geval dat een kind niet in aanraking kan komen met vuur of hitte (fornuisrek, fornuisknoppen, haardrek, ovenslot), met elektriciteit (stopcontactbeveiliger of sleutelplug) en niet kan vallen of zich stoten aan scherpe hoeken en randen (tafelhoeken, haardafscherming, randafschermers). En voorkom dat kinderen bij schadelijke producten kunnen komen zoals schoonmaakmiddelen en medicijnen (magneetsloten, veiligheidshaakjes). Op die manier maak je je huis al behoorlijk kindveilig. 

Advies op maat

Iedere ouder of verzorger van een kind tussen 0 en 4 jaar en iedereen die zich professioneel bezighoudt met (de zorg voor) kinderen kan bij ons terecht met vragen over kinderveiligheid en kinderveiligheidsproducten.

Of het nu gaat om de minimale hoogte van een traphek of om welk veiligheidshaakje het beste op een keukenkastje kan worden gezet, wij voorzien je graag van een passend advies. Al onze veiligheidsproducten voor kinderen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en zijn van gerenommeerde merken en leveranciers.

Staat een product niet op onze site maar wil je dit wel bij ons bestellen? Vraag het ons, meestal kunnen wij dit zonder probleem op korte termijn leveren.

Ideeën zijn welkom

Heb je ideeën op het gebied van kinderveiligheid, bijvoorbeeld voor nieuwe kindveilige producten? Laat het ons weten! Wij gaan graag aan de slag om je idee te (helpen) verwezenlijken.

Contact

Voor vragen, opmerkingen en ideeën kun je ons op werkdagen tussen 08:00 en 17.00 uur bereiken op telefoonnummer +31(0)341-764002.
Je kunt ook ons contactformulier gebruiken of een mail sturen naar info@kinderveiligheidswinkel.nl, dan ontvang je zo snel mogelijk een reactie. 


| Meer