Gang / traphekjes / balkon

Het zoeken naar een geschikt traphekje of veiligheidshekje kan een hele klus zijn. Om het je makkelijk te maken: wij leveren alleen A-kwaliteit kindveilige traphekjes van gerenommeerde merken.

Op de overloop en in de gang denk je bij kinderveiligheid direct aan een traphekje. Een traphekje plaats je bovenaan de trap om te voorkomen dat je kind naar beneden valt. Ook is het soms mogelijk het traphek op de overloop te plaatsen of in een deuropening zodat je kind niet bij de trap(pen) kan komen.
Het is raadzaam om ook een traphekje onder aan de trap te plaatsen (denk ook aan je zoldertrap) wanneer je kind gaat klimmen. Voordat je het weet is je kind boven en kan zo van grote hoogte naar beneden vallen.

Wanneer je een traphekje koopt moet je eerst de breedte van het trapgat opmeten en kijken hoe en waarop je hem kan monteren. Houd rekening met de hoogte van de trapleuning. Traphekken zijn er in vele soorten en maten dus er is bijna altijd wel een oplossing te vinden. Kies bij een traphekje voor boven aan de trap bij voorkeur altijd voor een traphek dat vastgeschroefd moet worden (schroefhekje). Veel mensen willen een traphekje zonder boren (klemhek) maar dit is minder veilig.

Onze panelenrekken kun je overal voor gebruiken. Als haardrek om de open haard, als veiligheidshek voor een trapopgang of overloop, om een deel van de woonkamer af te schermen, als box enz. Door de uitbreidingsmogelijkheiden kun je ze vrijwel altijd op maat maken.

Tip: het is belangrijk op elke verdieping een rookmelder te plaatsen. Wanneer er rook ontstaat in huis word je gewaarschuwd door een indringend geluid. Zeker wanneer je slaapt is dit van levensbelang. Door rookstoffen raak je namelijk in een diepere slaap. Hoe sneller je gewaarschuwd wordt hoe meer kans je hebt je huis te ontvluchten.

!

Dreambaby oprolbaar traphekje

Dit flexibele veiligheidshekje van Dreambaby is oprolbaar (inschuifbaar). Maximale lengte 140cm. Inclusief 2 montagebeugels voor gebruik op twee verschillende plekken.

Niet op voorraad

Stevig, duurzaam en weerbestendig materiaal. Geschikt voor doorgangen tot 140 cm. In de verpakking zitten 2 bevestigingssetjes, zodat het veiligheidshekje afwisselend op twee verschillende plekken gebruikt kan worden. Ook bruikbaar om huisdieren tegen te houden. 

http://www.youtube.com/watch?v=ZQeiTCun238&feature=player_embedded

KidCo Angle Mount Safeway 71 - 108 cm.

Dit KidCo schroefhek is 79 cm. hoog en kan makkelijk geplaatst worden op muren of balustrades die niet recht tegenover elkaar staan (dus kan ook schuin!). Kleur wit.

Geschikt voor openingen van 71 tot 108 cm. Je kunt de bevestigingspunten aan de zijkant van de trap/muur plaatsen of recht op de trap/muur. Het traphekje kan je makkelijk verwijderen en weer terug plaatsen! Je kunt het uitbreiden tot maximaal 160 cm. met de uitbreidingssetjes.

Dit schroefhek van Kidco is 79 cm hoog en kan gebruikt worden voor openingen van 71 tot 108 cm.

De KidCo Anglemount kan worden uitgebreid tot maximaal 160 cm. met (maximaal 2) verlengstukken.

Kidco Angle Mount uitbreiding 25,4 cm.

Momenteel niet leverbaar

Met deze uitbreidingsset van Kidco maak je de KidCo Anglemount breder! Uitbreidbaar tot maximaal 160 cm (= 2 uitbreidingen)!

Jippie's Jippie's (A-Plast) aluminium traphek 73,5 - 90 cm

Dit fraaie aluminium traphekje is goedgekeurd volgens CEN 1930/2000 en geschikt voor binnen en buiten. Een lichtgewicht en toch heel sterk traphek. Hoogte 75 cm. 

Je schroeft de bevestingsplaatjes in de muur en klikt daar het hek in. Door de buis-in-buis constructie is het traphekje makkelijk 
Het hekje is (door een volwassene) makkelijk los te klikken, en met de los verkrijgbare bevestigingssetjes (zie accessoires) op meerdere plekken te gebruiken.

Dit sterke traphekje is erg robuust en daardoor ook bij uitstek geschikt voor professioneel gebruik door kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastoudergezinnen, scholen enz.
aplast aluminium hek uitbreiding

Jippie's (A-Plast) aluminium traphek 73,5 - 90 cm - uitbreidingsset

Met deze uitbreidingsset kan het Jippie's aluminium traphek worden uitgebreid van 90 tot maximaal 110cm.
Let op: deze uitbreidingsset is niet geschikt voor "Jippie's (A-Plast) aluminium traphek 110 - 150 cm."

Jippie's (A-Plast) aluminium traphek 110 - 150 cm.

Dit aluminium traphek is de grotere broer van het "Jippie's (A-Plast) aluminium traphek 73,5 - 90 cm". Geschikt voor professioneel gebruik.
Goedgekeurd volgens CEN 1930/2000, geschikt voor gebruik binnen en buiten. Dit traphek is licht in gewicht maar toch heel sterk. Hoogte 75 cm.  

Voor dit traphek is geen verlengstuk beschikbaar, de maximum breedte is dus 150cm. 
Het is aan te raden bij dit traphekje een steunwiel (zie onder accessoires) te gebruiken. Door de breedte treedt een hefboom-effect op. Hoewel het hek licht is wordt het op den duur een belasting voor het bovenscharnier en/of de verankering in de muur. Door het steunwieltje staat het aluminium hek aan het uiteinde op de vloer.

Het hekje is (door een volwassene) makkelijk los te klikken, en met de los verkrijgbare bevestigingssetjes (zie onder accessoires) op meerdere plekken te gebruiken.

Steunwiel voor aluminium traphek Jippie (A-Plast)

Dit steunwiel is bedoeld voor Jippie's (A-Plast) aluminium traphek 110 - 150 cm.
Door het steunwieltje staat het aluminium hek aan het uiteinde op de vloer. Hierdoor wordt een hefboomeffect voorkomen dat optreedt bij langere hekken. Door dit hefboomeffect wordt het bovenschanier of de verankering in de muur bij langdurig gebruik te zwaar belast. 

Extra bevestigingsset voor aluminium traphek Jippie (A-Plast)

Dit extra bevestigingssetje kun je gebruiken om het traphek op meerdere plaatsen te gebruiken.

Jippie's Wall Saver / muurbeschermer

Een traphekje zonder boren lijkt ideaal maar het kan je muur toch nog beschadigen omdat je het hard moet aandraaien. Dit is de oplossing!
Veel mensen kiezen voor een klem traphekje omdat ze liever niet willen boren of schroeven in hun muur. Doordat je de klemrekjes hard moet aandraaien ontstaan er af en toe toch nog wat beschadigingen. Met de Muurbeschermer van Jippie is dat verleden tijd. De Wall Saver verdeelt de druk van het klemrek over een breder oppervlak en voorkomt zo beschadigingen aan de muur. Het voorkomt ook dat het klemrek gaat schuiven. Per stuk verpakt. Kan ook gebruikt worden bij glaswanden. 

Genomineerd voor de Innovation Award 2015!

Jippie's doe-het-zelf-set traphek / veiligheidshekje

Wil je zelf een traphekje maken? Dan is deze doe-het-zelf set wat je zoekt! Maak je geen zorgen meer over de bevestiging en leef je creativiteit uit!
Met deze doe-het-zelf set maak je zelf eenvoudig je eigen traphek, terwijl er nog steeds sprake is van een stevige, veilige bevestiging. Want daar gaat het uiteindelijk toch om?

Deze doe-het-zelf set kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het zelf maken van een veiligheidshekje of traphek omdat je een 'vreemde afmeting' hebt, bijvoorbeeld een hele smalle doorgang. Of je houdt van knutselen en vindt het leuk om zelf een uniek traphek te maken. Maar ook als je op je budget moet letten is dit een mooie oplossing.

Bettacare klemhek autoclose 75 - 82 cm.

Dit klemhek van Bettacare heeft een deurtje dat automatisch achter je sluit. Heel veilig, het deurtje valt zo in het slot en is makkelijk met 1 hand te openen.
De hoogte van het hekje is 75,5 cm en de breedte kan variëren van 75 tot 82 centimeter. Het hekje kan worden verbreed tot maximaal 155 cm. met verlengstukken.
Hier kun je eenvoudig zien hoeveel verlengstukken je nodig hebt voor een bepaalde totaalbreedte.

Kleur: wit.

Bettacare klemhek autoclose NARROW 68,5 - 75,5 cm

Deze versie van het autoclose klemhek van Bettacare is speciaal geschikt voor smallere openingen en doorgangen.
De hoogte van het hekje is 75 cm en de breedte kan variëren van 68,5 - 75,5 centimeter. Het hekje kan worden verbreed met de autoclose verlengstukken.
Kleur: wit.

Bettacare klemhek autoclose XTRA NARROW 61-66,5 cm

Deze versie van het autoclose klemhek van Bettacare is speciaal geschikt voor extra smalle trapopeningen en doorgangen.
De hoogte van het hekje is 75 cm en de breedte kan variëren van 61 - 66,5 centimeter. Het hekje kan worden verbreed met de autoclose verlengstukken.
Kleur: wit.

Bettacare auto-close verlengstuk

Met de verlengstukken voor het Bettacare auto-close klemhek kun je het hek verbreden tot maximaal 161 cm.
Maak je keuze voor een verlengstuk van 7,2 - 14,4 - 36 of 79 cm.

Bettacare heeft een tabel waarin je eenvoudig kunt bepalen welke verlengstukken je nodig hebt voor een bepaalde breedte.

KidCo klemrek extra hoog en breed (Extra Tall & Wide)

Het klemrek Tall & Wide van Kidco is extra hoog (91,4 cm) en breed (van 74 tot 120,6 cm). Met automatische magneetsluiting, dus het deurtje staat nooit open!

Door de extra hoogte is de Tall & Wide ook zeer geschikt voor huisdieren. De deur is voorzien van een magneetsluiting waardoor de deur altijd en iedere keer automatisch achter je sluit. De magneet trekt de deur als het ware op slot. Het deurtje kan naar twee kanten open.

Zonder de meegeleverde verlengstukken is dit traphek 74cm breed. Er zitten 6 verlengstukken in de verpakking waarmee het hek tot maximaal 120,6 centimeter kan worden verlengd. 

Met de speciale "Hold open" functie kan het deurtje in open positie worden vastgezet zodat de "auto-close" functie wordt uitgeschakeld en je vrije doorgang hebt.

KidCo ConfiGate veiligheidshek

Dit panelenhek van KidCo bestaat uit 1 deurtje (doorgang 58 cm) en 2 panelen (61 cm). Hoogte 79cm. Breedte 76,2 tot maximaal 213 cm. Onbeperkt uitbreidbaar. Bevestiging door middel van schroeven.

Het deurtje kan in het midden worden geplaatst maar ook aan de zijkant. Met de uitbreidingssets (23cm of 61cm) kan dit panelenrek onbeperkt worden uitgebreid. Het is aan te raden om het hek bij veel uitbreidingen ook met de onderzijde op de vloer te bevestigen voor meer stabiliteit.

Het veiligheidshek van KidCo heeft een deurtje met magnetische sluiting zodat het automatisch achter je sluit. Het blijft dus niet open staan! Kleur: wit

Bekijk de KidCo ConfiGate op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=bP3PojSqHr0

Haardhek Kidco ConfiGate 76 - 335 cm.

Aanbieding: tijdelijk van € 169,95 voor € 149,95

Het haardhek van Kidco bestaat in totaal uit 5 delen (1 deurtje en 4 panelen) en is eenvoudig verder uit te breiden. Het deurtje sluit automatisch achter je door de magnetische sluiting.

Het deurtje is 58 cm. breed, de panelen zijn ieder 61 cm. De hoogte van het hek is 78 cm. De totale breedte is 335 cm. De uiteinden van dit hek moeten met schroeven worden bevestigd.

Het haardhek van KidCo is identiek aan het Kidco ConfiGate kinderhekje (G3000), maar dan met twee extra (ConfiGate) verlengstukken van 61cm. In totaal dus een deurpaneel en 4 panelen van 61cm. Je kunt het hek nog verder verbreden met losse verlengstukken van 61 cm. Hierdoor is het voor meerdere doeleinden te gebruiken, je kunt er bijvoorbeeld een deel van je woonkamer mee afschermen als speelhoek of gebruiken voor trapopgangen die niet geschikt zijn voor normale traphekjes.

LET OP: VERLENGSTUKKEN ZIJN ALLEEN VERKRIJGBAAR IN WIT, dus verdere uitbreiding van het zwarte haardhek is niet mogelijk!

KidCo ConfiGate panelenhek uitbreiding 23cm

Met dit verlengstuk van Kidco (23 cm.) kun je de Configate panelenhekken van KidCo verlengen. Alleen verkrijgbaar in wit!

Kidco ConfiGate panelenhek uitbreiding 61cm

Met dit verlengstuk kun je de ConfiGate panelenhekken van Kidco verlengen. De breedte van het verlengstuk is 61 cm. Kleur wit.

Bettacare Child & Pet Gate (hond!)

Dit extra hoge klem kinderhekje van Bettacare klem je tussen 2 muren of kozijnen. Hoogte 104 cm en daarom ook speciaal voor honden! Variabele breedte

De breedte van de Bettacare Child & Pet Gate kun je verstellen tussen 75 en 82,6 cm. Extra verbredingsstukken zijn apart verkrijgbaar (zie bij verlengstukken).

Het is niet aan te raden klemhekken te gebruiken voor boven aan de trap, deze zijn minder veilig dan schroefhekken!