KiGO Watch: gps tracker voor kinderen

Wil je een GPS-horloge voor kinderen kopen? Kijk dan ook eens naar de nieuwe AngelGuard GPS-watch van Reer


KiGO horloge: weet waar je kind zich bevindt

De KiGO Watch is een nieuw GPS-kinderhorloge van nederlandse makelij. Er zijn al langere tijd GPS trackers voor kinderen op de markt maar de kwaliteit en de mogelijkheden van deze wearables laat te wensen over. Met de KiGO komt hier verandering in. Het is een zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk produkt voor zowel ouder als kind. Dit horloge om je kind te volgen kan wel eens de nieuwe standaard worden op het gebied van tracking-devices voor kinderen. Reden voor ons om aandacht te schenken aan dit nieuwe kinderveiligheidsproduct.


De primaire functie van de KiGO is voorkomen dat je kind zoek raakt. Want niets stelt je als ouder meer gerust dan dat je weet dat je kind veilig is. Met de KiGO en de bijbehorende app Loox weet je altijd zo'n beetje op de meter nauwkeurig waar je kind zich bevindt. Via de app kun je aangeven dat je wilt weten waar je kind is, en binnen enkele seconden krijg je de exacte locatie door. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse technologieën (GPS, GSM en wifi). Het grote voordeel hiervan KiGO kinderhorloge en Loox appis dat de werking van de KiGO zich niet beperkt tot buiten maar dat je kind ook traceerbaar is als het zich ergens in een gebouw bevindt.

Met de Loox app kunnen meerdere kinderen die een KiGo watch dragen worden gevolgd. de app is beschikbaar voor iOS en Android.

Communicatie via afbeeldingen

De KiGO is bedoeld voor jonge kinderen (5-10 jaar) dus het is van belang dat het versturen van berichtjes snel en makkelijk is. Het kinderhorloge maakt hiervoor gebruik van icoontjes die bijvoorbeeld aangeven dat het eten klaar of dat je kind zich bezeerd heeft. Er zijn diverse icoontjes beschikbaar.

Alarmknop

In geval van nood kan het kind de alarmknop gebruiken. Wanneer het deze drie seconden ingedrukt houdt gaat het stil alarm af en worden de volgers via de app direct gewaarschuwd. Het is wel zaak dat je als ouder goed met je kind afspreekt in welke situaties er sprake is van een noodgeval. Dan weet je zeker dat er echt iets aan de hand is als de alarmknop wordt gebruikt.

Beveiliging tegen afdoen horloge

De werking van de KiGO watch valt of staat met de wetenschap dat je kind het horloge daadwerkelijk om heeft. Om dit in de gaten te houden beschikt de KiGO over een pols detectie: via een sensor wordt gecontroleerd of het kind de KiGo nog om heeft. Is dit niet meer het geval dan ontvangen alle volgers hiervan direct bericht.

Maandelijkse kosten

Om met je kind via de (gratis) app Loox te communiceren is een abonnement nodig. De KiGO is uitgerust met een sim-on-chip van Vodafone, dus je kunt als gebruiker niet zelf kiezen waar je een abonnement afsluit. 
Er zijn twee maandelijkse abonnementsvormen: €6,- voor onbeperkt gebruik in Europa en €8,- voor onbeperkt gebruik wereldwijd.

Overige kenmerken KiGO Watch

KiGO watch blauw met tijdDe KiGO beschikt naast de reeds besproken functies over de volgende kenmerken:
  • klein en licht
  • verstelbare synthetische Velcro armband 
  • waterdicht tot 3 meter
  • LED-lampje (zaklamp)
  • Shock-proof
  • Gorilla-glas
  • 24-uur batterijduur (opladen 2 uur)
  • verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw
Wat wij nog graag hadden gezien is de mogelijkheid dat er automatisch een alarm melding wordt gegeven als het horloge zich langer dan een aantal seconden onder water bevindt.  

KiGO kopen

Wil je de KiGO watch kopen na het lezen van deze blog? De KiGO watch is vanaf eind augustus verkrijgbaar in Nederland en hij kost € 189. De KiGO is online te bestellen via de webshop van Watcher Enterprises, de bedenkers van de KiGO. Het is op dit moment nog niet te zeggen of en wanneer de KiGO bij de Kinderveiligheidswinkel online te koop zal zijn. 
  Jan Langkamp     28-07-2016 10:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.