Evacuatietouw - EvacuatiekoordVeilig wandelen met (groepen) kinderen

We hebben het Grab & Go wandel- en evacuatiekoord aan onze collectie toegevoegd. dit product is vergelijkbaar met het Evacord evactuatietouw dat ook bij ons te koop is. Het voordeel van de Grab & Go is dat er verschillende uitvoeringen zijn. De Grab & Go is verkrijgbaar met lussen voor 4, 6, 10 en 12 kinderen. Bovendien kunnen meerdere koorden aan elkaar worden geknoopt waardoor nog meer flexibiliteit wordt verkregen. Heb je bijvoorbeeld 2 groepen van 4 kinderen en wil je een keer met beide groepen ergens naar toe dan maak je er eenvoudig tijdelijk één wandelkoord van.

De Grab & Go is in eerste instantie bedoeld voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, gastoudergezinnen en andere instellingen waar kleine kinderen verblijven waarmee regelmatig wordt gewandeld. Of waarvoor de wens bestaat om dit op veilige wijze te gaan doen, want je zult maar langs een drukke straat moeten met kleintjes die alle kanten opvliegen. 

Ben je op zoek naar een wandelkoord voor één of twee kinderen, dan is het Jippie wandelkoord of de Wrist Buddy van Dreambaby een goede keus.

Veilig wandelen en snel evacueren

Grab & Go opbergzak voor evacuatiekoordMet de Grab & Go kun je veilig en geordend met een aantal kinderen wandelen. Je kunt ze ieder een eigen gekleurde lus toewijzen en ze zullen in een mum van tijd klaar staan om te vertrekken. Mede hierdoor is de Grab & Go ook bijzonder geschikt als evacuatietouw in noodsituaties. Als kinderen gewend zijn aan het gebruik van een wandelkoord zal dit een snelle evacuatie van de groep bevorderen. ​Bij een noodsituatie is er vaak sprake van angst waardoor kinderen én volwassenen anders reageren dan in normale situaties. Daarom verlopen evacuatie-oefeningen meestal soepel terwijl een echte evacuatie veel chaotischer is.
Met een evacuatiekoord kunnen kinderen veel gedisciplineerder worden weggevoerd naar een veilige plek, zeker als het al regelmatig gebruik van het koord is gemaakt bij wandelingen. De ruime lussen geven de kinderen bewegingsruimte waardoor ze als het nodig is kunnen kruipen terwijl ze toch fysiek contact houden met elkaar en de verantwoordelijke volwassene.
De koorden zijn voorzien van felle kleuren en reflecterende elementen voor verhoogde zichtbaarheid in het donker of in met rook gevulde ruimtes.

Klittenband voor extra veiligheid

De Grab & Go is voorzien van Velcro klittenband waardoor de lus niet zomaar van de pols af kan gaan. De kinderen kunnen eenvoudig leren om de klittenband zelf vast te maken.

De Grab & Go is te koop vanaf € 18,75 (voor 4 kinderen) en wordt geleverd met een handige en opvallende (gele) opbergzak. De versie voor 12 kinderen kost slechts € 26,50.

 

    02-03-2017 00:00