Waar moeten we aan denken bij het kindveilig maken van een huis?

Er zijn natuurlijk veel manieren om kinderen veilig door het huis te laten banjeren, de belangrijkste nemen we even met je door;
Denk aan traphekjes!
Heb je een trap in huis en pas je ook op kinderen onder de 2 jaar? Dan zijn traphekjes natuurlijk geen overbodige luxe. De trap is een van die plekken in huis waar kinderen zich makkelijk kunnen bezeren. Zodra de dreumes kan kruipen zal het op ontdekkingsreis gaan en de trap heeft toch een bepaalde aantrekkingskracht, kinderen zijn heel nieuwsgierig hoe dat allemaal werkt maar zien het gevaar er nog niet van in.
Houd de kinderen wel altijd goed in de gaten, ook al heb je een traphek geplaatst. Helemaal als je past op meerdere kinderen met verschillende leeftijden want oudere kinderen kunnen het traphekje natuurlijk wel (makkelijker) openen en zullen deze niet altijd netjes weer achter zicht dicht doen. 
Houd bij het kopen van een traphek er rekening mee dat deze is goedgekeurd en voldoet aan de normen. Een nieuw traphekje zal hier aan voldoen, de speciaalzaken zullen geen afgekeurde traphekken verkopen. Ga je echter kijken voor een tweede hands model? Let dan wel goed op of het hekje nog goed werkt, afsluit en aan de hedendaagse eisen voldoet. Zo was vroeger het schaarhekje (harmonicahekje) heel gebruikelijk, maar bleek achteraf toch niet helemaal veilig.  Kinderen konden er makkelijk in of overheen klimmen en er konden vingertjes, armpjes en hoofdjes klem komen te zitten in de scharende delen.

Denk aan stopcontact beveiliging

Misschien wel de belangrijkste maatregel om de kleintjes te beschermen is natuurlijk de stopcontactbeveiliging. Kinderen kunnen met hun kleine dunne vingertjes gemakkelijk in de gaatjes van een stopcontact komen, maar kunnen er ook met van alles en nog wat in proberen te porren en steken. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben en is makkelijk te voorkomen. Er zijn veel soorten stopcontact pluggen en stopcontactbeveiligers verkrijgbaar en deze hoeven zeker niet duur te zijn. 

Gebruik kindersloten voor keukenkastjes, vaatwasser, oven en zelfs magnetron

We kennen allemaal wel de veiligheidshaakjes waarmee we het keukenkastje kunnen beveiligen, zodat de kinderen niet bij de schoonmaakmiddelen of bij het bestek kunnen komen. Als je een goede winkel op het gebied van kinderveiligheid hebt zie je echter dat je op een simpele manier je huis nog veel veiliger kan maken voor de kinderen. 
Zo kan je je keukenkastjes i.p.v. met een veiligheidshaakje ook beveiligen met een handig magneetslot. Deze magneetsloten zijn simpel te openen door de magneetsleutel er voor te houden. Beveilig al je kastjes en leg de sleutel ergens hoog waar de kinderen niet bij kunnen. 
Naast sloten voor de kastjes zijn er tegenwoordig ook handige sloten om de oven, koelkast en magnetron te beveiligen. Onze keukens worden natuurlijk steeds luxer en uitgebreider en de kinderveiligheid fabrikanten kunnen hier natuurlijk niet op achter blijven.
Wil je geen gaten schroeven of boren in je mooie keuken? Geen nood. Er zijn ook allerlei kindersloten beschikbaar waarbij je niet hoeft te schroeven. Deze zijn voorzien van een sterke plakrand en plak je zo aan de binnenzijde van het kastje dat je dicht wilt houden voor kinderen.

Maar het gaat natuurlijk allemaal om de kinderen

Er zijn vele mogelijkheden om je huis kindveilig te maken. De kinderveiligheidswinkel kan je daarmee enorm op weg helpen. Aan de regels zal je je moeten houden en een kind veilig huis ontzorgt voor jezelf en zorgt ook voor een stukje vertrouwen bij de ouders. 
Uiteindelijk gaat het toch allemaal om je passie voor het zorgen voor kinderen! Als je een gastouder wordt doe je dit graag en ben je verantwoordelijk voor zowel het welzijn als een stukje opvoeding van de kleintjes waar je op past.
Wij van de kinderveiligheidswinkel wensen je dan ook veel succes met je verdere stappen. Mochten er vragen zijn over een stukje kindveiligheid of over het kindveilig maken van je huis of tuin, neem dan gerust contact op.

Team kind en veiligheid
  Jobbin     12-10-2018 12:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.